Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pizza cu aluat dospit, o bunătate – Pizza de casă gustoasă și savuroasă (cu șuncă și legume mexicane)
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 3 linguri ulei
- 300 ml apă
- 1 linguriță zahăr
- 10 g sare
- 25 g drojdie proaspătă
- 150 g șuncă
- 1 ceapă roșie
- 400 g amestec de legume mexican
- 200 g cașcaval ras
- Sos de roșii
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în 50 ml de apă caldă, împreună cu zahărul. Lăsăm deoparte timp de câteva minute, ca drojdia să se activeze. Cernem făina într-un bol, adăugăm drojdia, sarea, uleiul și amestecăm cu o lingură. Adăugăm și 250 ml apă caldă, frământând un aluat omogen și moale.
Întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină după care îl transferăm pe o tavă unsă cu unt sau tapetată cu făină. Ungem cu sos de roșii și punem deasupra șuncă și amestecul de legume. Presărăm cașcaval rad deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 230 de grade, pentru 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!