Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Melcișori moi și aromați, fragezi și delicați – Melcișori de casă cu ciocolată, buni de te lingi pe degete!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 600 g făină
- 300 ml lapte cald
- 30 g drojdie proaspătă
- 80 g zahăr tos
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr vanilat
- 50 g unt moale
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 100 g unt moale
- 100 g pudră de cacao
- 150 g zahăr tos
- 150 g ciocolată neagră tocată grosier
Alte ingrediente necesare:
- 1 ou întreg și 1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în laptele cald, împreună cu zahăr tos și cel vanilat. Cernem făina în bolul robotului de bucătărie. Adăugăm untul și sarea și frământăm până obținem un aluat omogen (cam 8-10 minute). Transferăm aluatul pe suprafața de lucru. Frământăm un pic aluatul cu mâinile după care formăm o bilă. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la dospit pentru 10-15 minute.
Ulterior, întindem aluatul în formă dreptunghiulară. Ungem cu unt topit și presărăm deasupra pudra de cacao amestecată cu zahărul. Presărăm deasupra bucățelele de ciocolată după care rulăm.
Tăiem ruloul în bucăți. Transferăm melcișorii pe tava tapetată cu hârtie de copt. Îi ungem cu ou, îi lăsăm la dospit pentru 20 de minute după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 12-15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!