Recunosc că este prima dată când fac această prăjitură, deși e foarte cunoscută… am văzut că toată lumea o face și am zis să încerc și eu… și da, e foarte bună și foarte ușor de făcut…
Ingrediente pentru blat:
- 7 albușuri
- 7 linguri de zahăr
- 200g nucă măcinată
- 4 linguri pline de făină
- 1 linguriță praf de copt
Se bat albușurile bine bine, până se fac spumă tare. Treptat, se adaugă zahărul și se bate în continuare… Se adaugă apoi nuca măcinată și făina (în care am pus și praful de copt) și se dă la cuptor aprox. 30 minute…
După ce blatul s-a răcit suficient, se pune deasupra o glazură din ciocolată albă, topită cu frișcă… Eu am pus 250g ciocolată, topită cu 100 ml frișcă… Se pun împreună pe baie de abur, iar când e omogenizată bine, se întinde peste blat… Se lasă totul deoparte până se răcește complet…
Peste glazura din ciocolata albă vom pune crema…
12 linguri de zahăr, 7 gălbenușuri, 200g unt (sau 250g margarină Rama), 200g alune (sau nucă prăjită și tăiată bucățele)
Eu am pus jumătate nucă și jumătate alune…
Se caramelizează zahărul, se adaugă untul și se amestecă până se topește… Se adaugă apoi nucile (alunele) și gălbenușurile desfăcute (amestecate puțin înainte de a le pune)… Se amestecă totul bine bine și se lasă să dea câteva clocote, până când se îngroașă compoziția…
Se lasă puțin la rece, se mai amestecă din când în când și, ușor călduță, se întinde peste ciocolata albă…
Urmează o glazură de ciocolată… 250 g ciocolată simplă de lapte, topită cu 100 ml frișcă… Cine preferă gustul de ciocolată amăruie, poate folosi amăruie…
Mie mi-a plăcut mai mult după ce a stat o zi la rece, parcă se simte mai bine gustul de caramel… Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.