Pentru persoanele care vor să scape de grăsimea din jurul abdomenului și nu numai, alimentația joacă un rol crucial. Iată o listă de alimente de evitat:
1. Produse lactate
Da, laptele este un aliment sănătos dar poate provoca gaze în stomac precum și balonare. În cazul în care îți plac foarte mult produsele lactate, optează pentru iaurt în loc de lapte.
2. Alimente procesate, alcool, cafea, zahăr rafinat
Dacă vrei să ai un abdomen plat, trebuie să faci efortul de a renunța la cafea și la alcool. Alimentele procesate sunt nesănătoase și îngrașă iar zahărul rafinat este cel mai periculos.
3. Consumul de sare
Cu toate că sarea oferă gust, excesul de sare duce la retenția de apă în organism. Consumă-l cu moderație.
4. Condimente picante
Aceste condimente au un impact negativ asupra digestiei și conduc la acumularea grăsimii în jurul abdomenului.
5. Carbohidrați
Renunță la paste, pâine și dulciuri pentru că întârzie procesul de pierdere în greutate. Optează pentru alimente bogate în proteine.
Consumă fructe
Consumă cât mai multe fructe pentru că sunt sănătoase. Dar atenție: trebuie să știi pe care să le consumi. De exemplu, perele și merele provoacă aciditate și încetinesc metabolismul.
Alege fructele citrice pentru a elimina cât mai repede grăsimea de pe abdomen.
Alte sfaturi utile
Principalele arme de luptă împotriva grăsimii abdominale sunt ceaiul verde, afinele și exercițiile fizice.
Mâncărurile de tip fast-food se depun în jurul abdomenului deoarece sunt bogate în calorii, grăsimi, sare și sunt mâncate adesea în cantități mari. Aceste lucruri le transformă în principalii prieteni ai grăsimii abdominale.
Potrivit Asociației Americane a Inimii, „băuturile răcoritoare și alte băuturi îndulcite cu zahăr reprezintă sursa numărul unu de zahăr din alimentația fiecăruia.” Zahărul care se adaugă pentru a îndulci aceste băuturi înseamnă mai multe calorii care ajung în organism. Chiar dacă au apărut și variantele light, nici acestea nu te feresc de îngrășare pentru că producătorii le îndulcesc folosind îndulcitori artificiali care sunt chiar mai periculoși decât zahărul în sine.
Îndulcitorii artificiali acționează asupra creierului și alterează funcțiile metabolice, ceea ce duce la o poftă tot mai mare și mai mare de dulce.
Bărbații tind să depună mai multă grăsime în zona abdomenului decât femeile și astfel riscă mai mult să dezvolte „burta de bere”. Acest lucru se datorează, în primul rând, diferențelor hormonale.
Înainte de vârsta de 40 de ani, femeile tind să depoziteze grăsime pe șolduri, fund și coapse iar după 40 de ani, atunci când nivelul estrogenului începe să scadă, grăsimea se redistribuie și ajunge pe abdomen.
Abdomenele nu te scapă de burtă, indiferent de modul de realizare. Cel mai bun mod de a scăpa de burtică sunt exercițiile fizice aerobice: înotul, ciclismul și joggingul.