Rețetă rapidă, fără coacere, fără gelatină – Desert în 3 culori
Ingrediente necesare:
- 500 ml suc de portocale (zeamă stoarsă sau suc cu pulpă)
- 45 g amidon de porumb
- 220 g zahăr tos
- 1 L lapte
- 140 g griș
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 linguri fulgi de cocos
- 25 g unt
- 10 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Turnăm sucul de portocale într-o cratiță. Adăugăm 50 g de zahăr și amidonul. Punem pe foc, amestecăm până la omogenizare și fierbem până obținem o cremă densă. Turnăm crema în tava/ forma pregătită.
Turnăm laptele rece într-o cratiță. Adăugăm grișul, 170 g de zahăr și zahărul vanilat. Amestecăm bine, punem pe foc și fierbem până se îngroașă. Luăm de pe foc, lăsăm să se răcorească un pic după care încorporăm și untul. Amestecăm bine, până la omogenizare.
Turnăm un pic mai mult de jumătate din această compoziția peste stratul de portocale. Amestecăm compoziția rămasă cu pudra de cacao și turnăm peste stratul alb.
Uniformizăm frumos și dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru 4-5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!