Chec din albușuri cu alune, merișoare, stafide și bomboane…
Ingrediente:
- 10 albușuri
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de făină
- 5 linguri de ulei
- esență de vanilie
- 1 praf de copt
- 200 grame fructe uscate (stafide, merișoare, nuci, arahide, alune, kiwi etc.)
Cum se prepară?
Pentru început, batem albușurile spumă, cu un vârf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem în continuare, până când obținem o bezea fermă și lucioasă…
Adăugăm uleiul și esența de vanilie și amestecăm încet, până se incorporează…
Nu am măcinat arahidele și nici nucile, le-am tocat grosier cu un cuțit… Le-am amestecat cu fructele uscate și le-am presărat peste albușuri, apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt…
Amestecăm ușor, folosind o spatulă, cu mișcările lente, de jos în sus…
La final, dacă doriți, puteți adăuga în compoziție și bombonele colorate… Eu am pus doar câteva, restul le-am păstrat pentru decor…
Turnăm compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În funcție de preferințe, puteți folosi o tavă dreptunghiulară sau o tavă lungă de chec… Presărăm deasupra și bombonele colorate…
Dăm la cuptor pentru 30-40 minute sau până când trece testul scobitorii…
După acest timp, scoatem din tavă și lăsăm la răcit pe un grătar… Se porționează când este rece…
Simplu și delicios, fără glazură, fără zahăr pudră…
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă aparține dnei. Margareta Cismasiu și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal