Rețeta bunicii, din ingrediente accesibile – Prăjitură de casă cu nucă și glazură de ciocolată–
Ingrediente necesare pentru blat:
- 160 g unt
- 160 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 100 g nucă măcinată
- 5 albușuri
- 1 lingură făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g ciocolată neagră, rasă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 1 lingură apă caldă
- 3 linguri zahăr
- 80 g unt
- 1 gălbenuș
- Nucă pentru decor
Mod de preparare:
Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă de 32*20 cm. Setăm cuptorul la 170 de grade.
Pentru blat, mixăm spumă zahărul, untul și gălbenușurile. Adăugăm nuca, ciocolata, vanilia, făina și omogenizăm. Cu o spatulă, încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul timp de 30 de minute, aproximativ. Lăsăm prăjitura să se răcească.
Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm 100 g de unt, apa caldă și zahărul. Amestecăm până la omogenizare, adăugăm gălbenușul și untul rămas (80g).
Mixăm compoziția pe baie de aburi până obținem o compoziție cremoasă. Turnăm pe prăjitură și decorăm cu nucă.
Dăm prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!