Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură moale și cremoasă cu iaurt și fructe
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 80 g zahăr pudră
- 80 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 40 ml ulei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 350 g iaurt natural
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic gelatină
- 250 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 150 g zmeură sau alte fructe
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporăm făina amestecată cu pudra de cacao și uleiul.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca împreună cu zahărul și vanilia. Încorporăm cu grijă și iaurtul.
Amestecăm bine gelatina cu aproximativ 100 ml de apă.
Încorporăm gelatina în cremă.
Tăiem blatul în două.
Întindem jumătate din cremă peste primul blat, punem fructele, al doilea blat și apăsăm ușor.
Întindem crema rămasă peste blat și decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru minim 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!