Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură la tavă, fragedă și aromată – Prăjitură pufoasă cu mere, foarte fină și aerată
Ingrediente necesare:
- 4 mere
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 100 g unt topit (cald, nu fierbinte!)
- 200 g zahăr
- 350 g făină
- 10 g praf de copt
- Zahăr pudră sau ciocolată topită pentru decor
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul, mixând continuu timp de 7-10 minute, până obținem o compoziție albicioasă, voluminoasă și pufoasă. Fără să oprim mixerul, adăugăm în jet subțire untul topit și laptele. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, mixând la viteză mică. La final, încorporăm și bucățelele de mere, folosind o spatulă.
Transferăm compoziția în tava unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, prăjitura este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. După coacere, o lăsăm să se răcească complet după care o transferăm pe un platou și o pudrăm cu zahăr pudră sau o decorăm cu ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!