Coniac de casă – Rețetă deosebită – Se prepară din 3 litri de vodcă sau palincă, 2 linguri scoarță de stejar, praf de nucșoară și…
Ingrediente necesare:
- 3 L vodcă sau pălincă
- 2 linguri scoarță de stejar, mărunțită
- 1 praf nucșoară măcinată
- 1 praf cardamom măcinat
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Scoarța de stejar poate fi achiziționată din farmacii sau din magazinele cu produse naturiste. Recomandăm să o înmuiați în apă clocotindă pentru 10 minute și să o uscați înainte de a o adăuga în băutură.
Dizolvăm zahărul într-o cantitate mică de vodcă. Vom obține un sirop de culoarea caramelului. Punem scoarța de stejar, nucșoara, cardamomul, vodca și siropul într-un borcan potrivit. Punem capacul și agităm foarte bine conținutul.
Punem borcanul într-un loc întunecat și lăsăm băutura la macerat timp de 2-4 săptămâni însă nu mai mult de 1 lună. După ce băutura capătă o nuanță intensă și o aromă puternică, o filtrăm și o turnăm sticle.
Punem sticlele la loc întunecat pentru 6 luni. Potrivit experților în acest domeniu, gustul coniacului devine deosebit de bun și de plăcut după 2 ani de vechime.