No menu items!
More

    Prăjitură cu mere și cremă de budincă – Nu vreau să vă spun nimic, doar priviți cum arată

    Răsfoind printr-o carte cu rețete, mi-a atras atenția această prăjitură cu mere și budincă deasupra… Da, are cremă de budincă deasupra… și chiar e foarte bună…

    Vă scriu ce scrie în rețetă și în paranteze ce am pus eu…

    Ingrediente pentru foaia de aluat:

    • 250g făină
    • 120g margarină (eu am pus 150g)
    • 80g zahăr pudră (am pus tos și n-are nimic)
    • 1 plic de zahăr vanilat
    • 1 ou
    • 1/2 pachet praf de copt
    • 1 lingură de lapte (am pus 2 linguri de lapte și una de smântână)

    Se frământă aluatul și se lasă la frigider în jur de 30 minute…

    Ingrediente pentru umplutură:

    • 1 kg mere
    • 100g zahăr tos
    • puțină scorțișoară
    • esență de rom
    • 50g stafide

    Se curăță merele, se dau pe răzătoare, se călesc cu zahărul și scorțișoara… După ce se răcesc, se adaugă esența de rom și stafidele…

    Eu am pus din toamnă mere rase, călite cu zahăr după gust, puse la borcan și sterilizate (știu asta de la sora mea)… am desfăcut 2 borcane și am pus la prăjitură…

    Ingrediente pentru cremă: 250 ml lapte, 1 plic budincă de vanilie, 2 ouă, 50g zahăr

    În timp ce aluatul stă la rece, se amestecă praful de budincă cu zahărul și 6-7 linguri din laptele rece… se lasă apoi deoparte…

    Se bat albușurile spumă…

    Se scoate aluatul și se întinde într-o foaie…

    Să vă zic cum întind eu foaia mai ușor… Rulez aluatul aproape cât e tava de lungă și apoi dau numai în părți cu sucitorul…

    Se pune foaia în tava unsă puțin, apoi se dă la cuptor, la foc mic, timp de 10 minute… Nu trebuie coaptă decât pe jumătate…

    Cât stă foaia la cuptor, se pune restul de lapte pe foc și, când începe să fiarbă, se pune budinca și se amestecă până la îngroșare…

    Se ia deoparte, se amestecă cele 2 gălbenușuri în cremă, se pune spuma și se amestecă ușor…

    Se scoate tava după 10 minute și se adaugă merele…

    … se adaugă și crema de budincă caldă, se nivelează frumos și se dă la cuptor încă 20 minute… data viitoare voi face porție dublă de cremă, să fie un pic mai groasă…

    La final, așa arată… E atât de buuunăăă… Se poate pune și frișcă deasupra, dar eu am pus numai un pic de zahăr pudră… E delicioasă!

    Să o savurați cu drag! Poftă bună!

    Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal

    Must read

    You might also likeRELATED
    Recommended to you