Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu mere caramelizate – Se prepară din 3 ouă, 200g făină, 5 mere, 20g unt, 125 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- Vanilie după gust
- 200 g făină
- 10 g praf de copt
- 125 ml lapte
- 5 mere de mărime medie
- 4 linguri zahăr
- 20 g unt
- Scorțișoară după gust
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și vanilia și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt după care încorporăm și laptele.
Tăiem merele în cubulețe și le punem într-o tigaie. Adăugăm 4 linguri de zahăr și punem tigaia pe foc mediu pentru 5 minute, după care adăugăm și untul și scorțișoara. Caramelizăm merele până capătă o culoare frumoasă.
Transferăm merele caramelizate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Turnăm și aluatul în tavă după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 40 de minute aproximativ.
După coacere, îndepărtăm marginile tăvii, răsturnăm prăjitura pe o farfurie și o lăsăm să se răcorească un pic. Opțional, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!