Prăjitură la tavă cu aluat răzuit, ciocolată și arahide – Se prepară din 300g făină, 150g unt, 1 ou, 5 linguri arahide tocate și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 4 linguri zahăr pudră
- Un praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 ou
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri budincă de ciocolată
- 70 g ciocolată neagră
- 7 linguri zahăr
- 80 g unt
- 5 linguri arahide tocate
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul pudră, sarea, praful de copt și vanilia. Adăugăm și cubulețele de unt, oul. Frământăm un aluat omogen pe care îl împachetăm în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru minim 1 oră.
Pentru umplutură, amestecăm 200 de ml de lapte cu praful de budincă, având grijă să nu rămână cocoloașe.
Punem laptele la fiert împreună cu zahărul. Când dă în clocot, adăugăm amestecul de budincă și fierbem totul până se îngroașă. Adăugăm și cubulețele de ciocolată și amestecăm bine, până se topesc complet. Luăm de pe foc și încorporăm untul în budinca fierbinte. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentată și o lăsăm să se răcească.
Scoatem aluatul din frigider și-l împărțim în două părți egale.
Întindem o bucată la mărimea tăvii (25*35cm) și transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Întindem crema, uniformizăm și presărăm bucățelele de arahide. Dăm cealaltă bucată de aluat prin răzătoare, direct în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. După coacere, lăsăm să se răcească. Decorăm cu ciocolată rasă sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!