Unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului este ficatul, responsabil pentru mai mult de 500 de funcții. Joacă un rol important în funcționarea optimă a sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului de detoxifiere și a sistemului digestiv.
Sfecla roșie conține cantități importante de fier, calciu, fosfor, potasiu, vitamina C, mangan și conține și vitamina B, betaină și caroten. Betaina este responsabilă de protecția ficatului și de stimularea bilei, este importantă și pentru reducerea homocistinei din sânge.
Cea mai mare concentrație de betaină se găsește spre vârful sfeclei roșii, în dreptul tulpinii cu frunze.
Sucul de sfeclă roșie este un puternic protector hepatic, reglând celulele hepatice și stimulând funcția hepatică. Consumul regulat de suc și de sfeclă crudă încetinește evoluția bolilor cronice de ficat și are efecte benefice în cazul bolii de ficat gras (steatoză).
Rețetă cu sfeclă roșie
Ingrediente necesare: 1 morcov, 1 sfeclă roșie și jumătate de lămâie.
Ingredientele se spală, se curăță și se pun în storcător pentru a extrage sucul care se consumă zilnic pentru regenerarea ficatului și îmbunătățirea considerabilă a stării generale de sănătate.