Ingrediente pentru blat:
- 300 g făină
- 10 linguri ulei
- 100 g zahăr
- 10 linguri lapte
- 2 linguri smântână
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g brânză dulce de vaci
- 2 linguri smântână
- 150 g stafide
- 3 linguri griș
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, batem ouăle spumă. Adăugăm zahărul, smântâna, laptele și amestecăm foarte bine. Adăugăm făina, praful de copt și mixăm până când obținem un aluat moale și omogen.
2. Adăugăm uleiul și amestecăm. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 de minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
3. Pentru umplutură, amestecăm gălbenușurile cu brânza, grișul, zahărul vanilat, smântâna și coaja de lămâie.
4. Adăugăm albușurile bătute spumă.
5. Adăugăm stafidele și amestecăm bine. Turnăm umplutura peste primul blat, din tavă și acoperim cu al 2-lea blat. Tapetăm prăjitura cu un ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!