Prăjitura Kinder-Pingui – O rețetă care merită încercată, o prăjitură simplă și delicioasă


Ingrediente pentru foi:

  • 10 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 2 pachețele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu griș sau pesmet
  • 5 linguri pline cu făină
  • 5 linguri pline cu cacao
  • 5 linguri de miere
  • 1-2 plicuri praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Se bat cele 10 gălbenușuri cu zahărul și cu zahărul vanilat, timp de câteva minute, folosind mixerul la viteza cea mai mare, până când amestecul devine o cremă densă…

Se adaugă făina, praful de copt, cacao și grișul (sau pesmetul). Se mixează ușor și se adaugă treptat laptele, uleiul și mierea.

Se bat spumă tare cele 10 albușuri, cu praful de sare. Se incorporează și se amestecă ușor…Compoziția va fi destul de lichidă…

Se coc două foi, pe hârtie de copt, în tavă mare, la 165 grade Celsius, timp de 12-13 minute… Se lasă să se răcească fără a îndepărta hârtia…

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml smântână pentru frișcă
  • 2 pachețele întăritor de frișcă
  • 3 linguri de lapte (sau lapte condensat)
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 lingură esență de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat)
  • 1 fiolă de esență butter-vanille

Se mixează frișca până stă băț, se adaugă cele 2 pachețele de întăritor de frișcă, apoi laptele, mierea și esența… Mixăm iarăși bine… Vom obține o cremă densă.

Ingrediente pentru prima glazură:

  • 120g ciocolată de menaj
  • 70g unt
  • 1 lingură de apă
  • 2 linguri de ulei

Se amestecă pe foc ingredientele, le topim, dar nu le fierbem…

Ingrediente pentru a 2-a glazură:

  • 220g ciocolată de menaj
  • 100g unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de apă
  • 1 lingură zahăr pudră

La fel, se amestecă pe foc ingredientele, le topim, dar nu le fierbem…

După ce s-au răcit foile, se pune jumătate din cremă peste una din foi, netezind foarte bine… Peste cremă se pune prima glazură, păstrată la temperatura camerei, apoi se dă prăjitura la congelator câteva minute, cât să se întărească glazura…

Se scoate prăjitura cu glazura întărită din congelator și se adaugă deasupra restul de cremă. Peste cremă, se răstoarnă a doua foaie, cu hârtia în sus, apăsând ușor pe toată suprafața hârtiei, cât să adere foaia la cremă… Îndepărtăm apoi hârtia…

Se pune și a 2-a glazură și se dă la rece până se întărește… Se taie cu un cuțit trecut mereu prin apă fierbinte…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal