Prăjitura Kinder Bueno, fără coacere – Se prepară din 300g biscuiți, 250g cremă de alune, 500 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 300 g biscuiți cu unt
- 250 g cremă de alune
- Un pic de lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 plic și jumătate praf de budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g alune
- 250 g mascarpone
- 300 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 100 g ciocolată neagră amestecată cu 100 g ciocolată cu lapte
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru cremă, prăjim alunele într-o tigaie uscată, timp de câteva minute, după care le măcinăm.
Amestecăm praful de budincă cu zahărul și cu laptele. Fierbem până budinca se îngroașă. Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit, mixăm budinca un pic după care adăugăm mascarpone și mixăm foarte bine. încorporăm și frișca bătută și, la final, alunele.
Topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă (200 ml). Amestecăm până la omogenizare.
Trecem 20 bucăți de biscuiți prin lapte și îi așezăm într-o tavă. Încălzim ușor crema de alune după care întindem peste stratul de biscuiți. Trecem și biscuiții rămași prin lapte și îi așezăm peste stratul de cremă de alune.
Întindem umplutura cu alune peste stratul de biscuiți și turnăm și glazura (nu fierbinte) deasupra. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!