Desert de casă cu mac și cremă de vanilie – Se prepară din 100g mac măcinat, 500 ml lapte, 100g unt și…
Ingrediente necesare:
- 300 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon
- 3 chifle uscate
- 100 g mac măcinat
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 70 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Alte ingrediente necesare:
- 2 albușuri
- 5 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Fierbem laptele împreună cu zahărul. Când zahărul se topește complet, adăugăm macul și amestecăm bine. Tăiem chiflele rondele și turnăm compoziția cu mac deasupra. Lăsăm să se răcească.
Pentru crema de vanilie, punem ouăle într-o cratiță. Adăugăm laptele, făina și omogenizăm. Fierbem până compoziția se îngroașă, amestecând continuu. Lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul vanilat după care adăugăm în crema rece și mixăm până la omogenizare.
Ungem tava cu unt și punem un strat din amestecul de chifle cu mac. Întindem un strat de cremă și acoperim cu încă un strat de chifle cu mac. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 10 minute.
Între timp, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul.
După cele 10 minute, scoatem tava din cuptor. Lăsăm prăjitura să se răcească după care decorăm cu spuma de albușuri.
Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute.
Notă: am folosit o tavă mai mică; pentru o porție dublă, folosim o tavă de 19*28 cm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!