Rețetă simplă și ușoară, explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă rapid, cremos și delicios
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 250 ml chefir sau iaurt natural
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu 1 linguriță de oțet sau zeamă de lămâie
- 60 g pudră de cacao
- 160 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 g smântână fermentată min. 20%
- 100 g zahăr pudră
- 8 g zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și omogenizăm bine cu telul. Adăugăm chefirul și bicarbonatul stins și amestecăm. încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și amestecăm bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Împărțim aluatul astfel obținut în 3 părți egale.
Transferăm o parte din aluat într-o tavă rotundă de 22 cm, tapetat cu hârtie de copt. Întrucât este un aluat destul de lichid, se va răspândi uniform în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea. După coacere, îl separăm de pereții tăvii, folosind un cuțit subțire. Scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească. Procedăm la fel și cu cele două porții rămase de aluat.
Pentru cremă, amestecăm foarte bine smântâna cu zahărul pudră și cel vanilat, până zahărul se dizolvă complet.
Pe un platou, umplem blaturile cu câte un strat generos de cremă. Ungem și suprafața tortului și marginile cu crema rămasă și dăm tortul la frigider pentru 2 ore.
Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu laptele. Amestecăm până la omogenizare. Întindem glazura pe suprafața tortului după care îl dăm înapoi la frigider pentru încă 15 minute.
La final, dacă ne-a mai rămas un pic de cremă, decorăm tortul cu ea. O aplicăm sub formă de picături pe suprafața tortului după care trasăm linii circulare între picăturile de cremă, cu o scobitoare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!