Ingrediente:
- 1,5 kg biscuiți simpli de vanilie
- 150 ml cafea
- 50 g ciocolată de menaj
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 600 ml frișcă
- 600 g ciocolată
- 100 g unt
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 200 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 10 linguri amidon
- 100 g unt
- o fiolă esență de vanilie
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la fiert, pe foc mic. Adăugăm ciocolata tăiată bucățele și amestecăm până la omogenizare, câteva minute.
La final, adăugăm untul pe urmă luăm vasul de pe foc.
2. Pentru crema de vanilie, turnăm laptele într-un bol. Adăugăm zahărul, amidonul, zahărul vanilat, sarea și 2 gălbenușuri. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. Adăugăm untul, esența de vanilie și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.
3. Pentru a forma prăjitura, așezăm pe un platou un strat de biscuiți însiropați în cafea. Pe deasupra, adăugăm un strat de cremă de vanilie.
Acoperim cu un strat de biscuiți și tapetăm cu un strat de cremă de ciocolată. La final, așezăm un ultim strat de biscuiți și completăm cu crema de vanilie rămasă. Decorăm cu ciocolată de menaj.