În acest articol am pus doamnele și domnișoarele în prim plan, deoarece sunt mai vulnerabile decât bărbații în fața anumitor boli. Vom vorbi de 19 alimente obișnuite și comune, care ajută femeile în mod deosebit (desigur, sunt bune și pentru bărbați).
Așadar, doamnelor, știind care vă este punctul slab sau care vă sunt nevoile, să vedem superputerile acestor alimente. În general, lista este alcătuită din alimente care protejează sistemul imunitar, reduc colesterolul, conțin antioxidanți, ajută digestia sau pierderea în greutate, mențin sănătatea pielii sau a părului.
Orez brun
Orezul brun este sărac în calorii și bogat în fibre. De asemenea, este o sursă minunată de seleniu, un oligoelement esențial pentru metabolismul tiroidei.
Carne slabă de vită
Carnea slabă de vită este una dintre cele mai bine absorbite surse de fier. Conține și zinc, vitamina E și vitamine din complexul B, precum și acizi grași Omega-3.
Linte
Femeile care mănâncă linte de minim 2 ori pe săptămână prezintă un risc mai mic cu 24% de a dezvolta cancer de sân, comparativ cu cele care mănâncă 1 dată pe lună sau deloc.
Vin roșu
Vinul roși are capacitatea de a bloca creșterea celulelor adipoase.
Lapte degresat
Vitamina D din laptele degresat ajută organismul să absoarbă calciul. Mai mult, previne anumite tipuri de cancer, reduce riscul de boli de inimă, ajută la prevenirea depresiei și ameliorează și durerile de spate.
Fasole
Fasolea este plină de proteine, fibre și zeci de nutrienți cheie (inclusiv câțiva pe care majoritatea femeilor nu prea îi obțin din alimentație): calciu, potasiu, magneziu.
Semințe de in
Semințele de in contribuie la prevenirea aglomerării de celule roșii și formarea de cheaguri care pot bloca arterele.
Nuci
Nucile au capacitatea de a reduce riscul de boli de inimă și riscul de diabet. De asemenea, au un conținut bogat de Omega-3. Alunele conțin arginină, un aminoacid care poate scădea tensiunea arterială; migdalele conțin polifenoli care sunt buni pentru inimă.
Ouă
În gălbenușul de ou găsim mulți nutrienți esențiali, inclusiv colină. Colina este legată de rate mai scăzute ale cancerului de sân. Un ou mare asigură 27% din necesarul zilnic, împreună cu antioxidanți care pot ajuta la prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei.
Chefir
Chefirul conține probiotice care acționează precum un scut de apărare în fața Candidei.
Banane
Bananele sunt bogate în potasiu iar conținutul de fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze optim. De asemenea, bananele ajută la controlul tensiunii, reducând și riscul de accident vascular cerebral.
Sfeclă
Potasiul din sfeclă contracarează efectele negative ale unei diete pline de sare, întrucât reduce hipertensiunea arterială și combate inflamația.
Piept de pui
Pieptul de pui este o sursă bună de fosfor, un mineral important pentru oase și dinți puternici; și vitamina B3 care ajută la controlul hipertensiunii arteriale și care previne întărirea oaselor.
Somon
Somonul este o sursă bogată de vitamina D și de acizi grași Omega-3, previne bolile de inimă, formarea ridurilor și ajută și la pierderea în greutate.
Cartofi dulci
Cartofii dulci oferă vitamina A care protejează pielea, tractul urinar, intestinal, respirator și ochii.
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc conține probiotice și calciu și stimulează imunitatea. Are de două ori mai multe proteine decât iaurtul obișnuit.
Smochine
Smochinele au un conținut bogat de potasiu care scade tensiunea arterială și de calciu care este un element necesar pentru oase.
Dovleac
La fel ca majoritatea fructelor și legumelor portocalii, dovleacul conține și el betacaroten pe care corpul îl transformă în vitamina A.
Zmeură
Zmeura conține mangan, un element important pentru funcția creierului, sănătatea oaselor și a articulațiilor. De asemenea, este bogată în vitamina C, antioxidanți și fibre.