Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de casă cu nucă și ciocolată – Foarte fraged și foarte suculent – Se prepară din 5 ouă, 200g unt, 120g făină, 200g nucă, 350g ciocolată neagră și…
Ingrediente necesare:
- 200 g unt moale, la temperatura camerei
- 150 g zahăr
- 5 ouă
- 120 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 200 g nucă măcinată
- 150 g ciocolată neagră
- 200 g ciocolată neagră pentru glazură
- Nucă tocată grosier pentru decor
Mod de preparare:
Tocăm mărunt 150 g ciocolată și separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu 1 praf de sare. Mixăm untul împreună cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă. Încorporăm pe rând și câte un gălbenuș. Într-un alt bol. Amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara și nuca măcinată.
Peste compoziția cu unt adăugăm amestecul de nucă și omogenizăm cu spatula. Treptat încorporăm și spuma de albușuri, amestecând ușor cu spatula. La final încorporăm și bucățelele de ciocolată.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de chec și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute. După coacere, lăsăm checul să se răcorească în tavă.
Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Scoatem checul din tavă și îl decorăm cu glazură și bucățele de nucă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!