Prăjitură cu frișcă și ciocolată – Prăjitură la tavă, se prepară din 240g făină, 4 ouă, 120g zahăr, și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 240 g făină
- 4 ouă
- 90 ml ulei
- 120 g zahăr tos
- 50 g pudră de cacao
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 450 ml lapte
- 5 plicuri praf de frișcă
- Zahăr pudră după gust
- 70 g ciocolată
- 60 g mascarpone
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă
- 160 g ciocolată
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm uleiul și făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească.
Topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm să se răcorească. Punem într-un bol laptele și praful de frișcă și mixăm spumă tare. Adăugăm zahăr pudră după gust după care încorporăm și mascarpone. Împărțim compoziția în două. Mixăm o parte cu ciocolata topită, până la omogenizare.
Întindem frișca simplă peste blat. Întindem și frișca cu ciocolată și turnăm glazura deasupra.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă. Adăugăm în ea bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!