Foi cu miere, cremă de vanilie și frică – Prăjitură de casă, pufoasă și cremoasă
Ingrediente necesare pentru o tavă de 25*35 cm:
Ingrediente necesare pentru foi:
- 250 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 50 g unt
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuș
- 1 lingură miere
- 1 lingură esență de rom
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 1 L lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri făină
Alte ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru foi, punem toate ingredientele necesare într-un bol și omogenizăm. Împărțim aluatul în două părți egale.
Luăm prima bucată, întindem la mărimea tăvii, transferăm pe dosul tăvii tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 5-6 minute. Procedăm la fel și cu cealaltă bucată de aluat și lăsăm foile să se răcească.
Pentru crema de vanilie, amestecăm praful de budincă cu făina și zahărul. Încorporăm gălbenușurile și treptat laptele, amestecând continuu. Fierbem până crema se îngroașă după care o lăsăm să se răcească. După ce crema s-a răcit, adăugăm bucățelele de unt și mixăm totul împreună, până la omogenizare.
Asamblare: foaie, cremă, frișcă bătută spumă tare, foaie, zahăr pudră. Porționăm prăjitura doar a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!