Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă pufoasă și aerată (cu gem) – Se prepară rapid, din puține ingrediente
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei
- 110 g făină
- 16 g praf de copt
- Gem
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm bine. Mixând continuu, încorporăm pe rând laptele, uleiul, făina cernută și praful de copt.
Tapetăm baza unei tăvi de 18 cm cu hârtie de copt. Marginile tăvii le ungem cu un și le tapetăm cu făină. Transferăm jumătate din compoziția în tava pregătită și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute.
După 15 minute, scoatem tava din cuptor. Întindem gemul pe suprafața prăjiturii și acoperim cu aluatul rămas. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 15-20 minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească bine. O ungem cu gem și decorăm cu alune/ nuci sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!