Dafinul face parte din categoria de arbuști cu frunză veșnic verde, ușor ondulată pe margine. De obicei, este folosit ca un condiment pentru diverse feluri de mâncare și probabil fiecare dintre noi avem dafin în casele noastre. Această plantă are efecte foarte bune asupra sănătății, având o mulțime de proprietăți medicinale. Poate vindeca mai multe probleme de sănătate dacă este transformat în ulei și folosit regulat.
Frunze de dafin – Beneficii
- Imunitate mai puternică
- Putere intelectuală sporită
- Concentrație mai bună
- Calmează nervii
- Curăță colonul
- Stimulează umflăturile
- Elimină durerile articulare
- Elimină vasele varicoase
Ulei de dafin – Ingrediente, mod de preparare și mod de administrare
Aveți nevoie de 30 g frunze de dafin și 250 ml ulei de măsline. pisați frunzele într-un mojar, adăugați uleiul și transferați amestecul într-un borcan cu capac. Închideți etanș borcanul și puneți-l într-un loc răcoros și întunecos pentru 2 săptămâni. În acest timp, agitați borcanul din când în când.
După macerare, strecurați amestecul printr-un tifon și transferați-l într-un alt recipient curat, cu capac. Păstrați amestecul într-un loc rece.
Ulei de dafin – Beneficii
Masajele cu uleiul de dafin cald tratează articulațiile dureroase. De asemenea, acest ulei este perfect și pentru probleme renale și hepatice. Este soluția perfectă pentru migrene ți dureri de urechi. Elimină acneea și comedoanele și îmbunătățește activitatea intestinelor și digestia.
Este ideal și pentru a reduce temperatura corpului. Prin fricționarea tâmplelor cu acest ulei puteți elimina durerile de cap iar dacă vă confruntați cu probleme ale pielii, îl puteți utiliza ca și o loțiune.
Frunzele de dafin sunt recomandate și în caz de indigestie, răceală, balonare, gripă, laringită, tuse, astm, febră, sinuzită, ciroze respiratorii, reumatism, vomă, afecțiuni renale și hepatice, depresie, nervozitate, anorexie etc.
În tratamentul reumatismului și al durerii generalizate se recomandă untul de dafin care se aplică pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În tratamentul afecțiunilor gastrice se recomandă infuzia care se prepară astfel: puneți 5-10 grame de frunze uscate de dafin în 1 L de apă clocotită. Lăsați frunzele la infuzat timp de 10 minute după care filtrați. Beți 2-3 căni pe zi.
În tratamentul inflamațiilor gurii și al ulcerelor bucale se recomandă uleiul esențial de dafin. Diluați 1 picătură de ulei esențial în 10 ml de ulei excipient și aplicați de 3-4 ori pe zi.