Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă, delicată și aromată – Se prepară din 300g brânză dulce, 300 ml smântână, 100g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 10 g gelatină instant și 50 ml apă
- 300 g brânză de vaci
- 300 ml smântână 20%
- 100 g zahăr
- Vanilie după gust
- Biscuiți
- Căpșuni
- Ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Dizolvăm gelatina în apă. Punem brânza de vaci și smântâna într-un bol. Adăugăm și zahărul, vanilia și omogenizăm cu blenderul vertical. Adăugăm și gelatina și mixăm din nou, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și punem un rând de biscuiți în ea. Peste biscuiți punem un strat de cremă peste care punem căpșunile. Acoperim cu crema rămasă și dăm tava la frigider pentru 1-2 ore.
Ulterior, răsturnăm desertul pe o farfurie pentru a îndepărta hârtia de copt după care o răsturnăm înapoi în poziția inițială. Decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!