Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă, fină și delicată – Prăjitură cremoasă cu piersici – Se prepară din 90g unt, 100g zahăr, 220g biscuiți, 350 ml lapte, 500g piersici și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 20 cm:
- 220 g biscuiți
- 90 g unt
- 2 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 40 g amidon
- 500 g piersici
- 350 ml lapte
- 150 ml frișcă lichidă 35%
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Formăm un blat uniform și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 10 minute.
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adăugăm amidonul și amestecăm.
Punem laptele într-un vas. Adăugăm frișca lichidă și aducem totul până la punctul de fierbere. Turnăm încet amestecul de lapte în compoziția cu gălbenușuri, amestecând continuu cu un tel.
Punem compoziția rezultată pe foc și fierbem până se îngroașă. O turnăm în tavă, peste blatul de biscuiți.
Punem deasupra jumătățile de piersici și dăm tava înapoi la cuptor, la 160 de grade, pentru 1 oră.
După coacere, lăsăm desertul să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!