Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 3 linguri cafea
- 150 g miez de nucă
- 3 linguri făină
- 1 lingură praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 2 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr pudră
- 5 linguri cafea
- 200 g unt
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie uscată, prăjim miezul de nucă. După câteva minute, mărunțim miezul de nucă cu ajutorul unui blender.
2. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr. Adăugăm cafeaua, miezul de nucă, făina, praful de copt și amestecăm bine. Adăugăm albușul de ou bătut și amestecăm bine până la omogenizare.
3. Turnăm compoziția într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
4. Pentru cremă, batem untul cu zahăr. Adăugăm gălbenușurile, cafeaua și amestecăm bine. La final, decorăm blatul cu crema obținută. După preferințe, puteți să folosiți miez de nucă și ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!