Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Aperitiv deosebit pentru momente deosebite – Ruladă cu spanac, cremă de brânză și somon afumat
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 160 g spanac
- Jumătate linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 280 g cremă de brânză
- 200 g somon afumat
- 1 lingură și jumătate zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru blat, tocăm mărunt spanacul și îl punem într-un bol adânc. Peste spanac adăugăm gălbenușurile, sarea și pasăm totul până la omogenizare, folosind blenderul vertical.
Separat, mixăm albușurile spumă tare și încorporăm spuma, în 2 tranșe, în compoziția de spanac. Amestecăm cu spatula, prin mișcări circulare de jos în sus.
Transferăm compoziția în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Uniformizăm frumos și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
După coacere, răsturnăm blatul de spanac pe o altă bucată de hârtie de copt. Îndepărtăm hârtia pe care s-a copt și îl lăsăm să se răcească.
Pentru umplutură, amestecăm bine crema de brânză cu zeama de lămâie și tăiem somonul în bucățele subțiri.
Asamblare: întindem crema de brânză peste blatul răcit și așezăm bucățelele de somon peste stratul de brânză.
Rulăm, învelim rulada în hârtia de copt și o dăm la frigider pentru 1 oră.
Ulterior, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!