Un adevărat deliciu – Prăjitură cu blat cu cacao, cremă cu brânză și glazură
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 6 linguri apă caldă
- 6 linguri ulei
- 6 linguri făină
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 500 g brânză de vaci
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g unt
- 125 g bomboane de ciocolată cu cremă de castane
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Adăugăm apa, uleiul după care încorporăm și ingredientele uscate. La final, folosim o spatulă și încorporăm cu grijă albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția într-o tavă de 35*25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade și coacem blatul până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră după care încorporăm și brânza.
Pentru glazură, punem bomboanele și untul într-o cratiță, pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare.
Asamblare: blat, cremă, glazură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!