Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Bărcuțe din aluat dospit – Sunt savuroase, cu adevărat gustoase – Aperitiv cu cașcaval, usturoi și verdeață
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 lingură zahăr
- 9 g drojdie proaspătă (sau 3 g drojdie uscată)
- 3/4 linguriță sare
- 40 g ulei
- 170 ml lapte (sau apă)
- 280 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2-3 căței usturoi
- 150 g cașcaval
- Pătrunjel
- Sare, condimente
- 1 ou
Mod de preparare:
Punem laptele cald într-un bol. Adăugăm drojdia, zahărul și amestecăm bine până drojdia se dizolvă. Adăugăm sare, ulei și amestecăm.
Treptat încorporăm făina, frământând un aluat omogen și neted. Transferăm aluatul astfel obținut într-un bol uns cu un pic de ulei.
Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit la loc cald până își mărește volumul de 2-3 ori.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl împărțim în 8 părți egale din care formăm 8 bile. Acoperim bilele cu folie alimentară și le lăsăm deoparte pentru 15 minute.
Pentru umplutură, amestecăm cașcavalul ras cu pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat, sare și condimente. Spargem oul într-un pahar, omogenizăm. Adăugăm jumătate în umplutură și păstrăm cealaltă jumătate pentru uns.
Luăm prima bilă, întindem, rulăm strâns, aplatizăm ușor și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Aplatizăm din nou, facem câte o tăietură la mijloc și acoperim tava cu folie.
Lăsăm deoparte timp de 20 de minute. Ulterior, ungem bărcuțele cu oul rămas, presărăm semințe deasupra (opțional), punem umplutură la mijloc și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-18 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!