Reteta usoara – Prefer sa le fac eu acasa decat sa le cumpar… Sunt fragede si tare bune…
Ingrediente pentru aluat:
- 350 g faina
- 5 linguri de ulei
- un varf de cutit de sare
- apa calduta (250 ml)
Ingrediente pentru umplutură:
Pentru umplutura: mere date pe razatoare si calite cu zahar, dupa gust
Cum se prepara?
Se framanta un aluat (care trebuie sa fie elastic), se acopera si se da la rece timp de 60 minute…
Dupa o ora, se unge aluatul cu putin ulei si se intinde cu sucitorul, cat se poate de mult…
Se intinde apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, cat se poate de subtire…
Aluatul astfel intins se unge cu ulei, se adauga putin zahar deasupra si se taie in doua peste mijloc… practic, se formeaza doua rulouri…
Se pun merele dintr-un capat al foii…
… si se ruleaza corespunzator…
Se taie bucati (sau se poate lasa ruloul asa mare), se pun in tava, se ung cu ulei si se dau la cuptor…
Acum nu stiu daca mai face cineva ca mine… in timp ce sunt la cuptor, pregatesc un sirop caramel, din 2 linguri de zahar si putina apa…
… dupa 30 de minute, le scot, le ung si le mai pun inca 10-15 minute la cuptor…
Se poate adauga zahar pudra deasupra, cand sunt gata, dar eu prefer sa le ung cu caramelul…
Sa le savurati cu pofta! Pofta buna!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal