Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Papanași de casă (fierți), cu brânză dulce – Papanași fragezi și gustoși, moi și delicioși – Rețetă savuroasă, pentru întreaga familie!
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci
- 80-120 g griș – depinde de umiditatea brânzei
- 50 g zahăr tos
- 2 ouă mărimea M
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- Un pic de coajă rasă de lămâie
Alte ingrediente necesare:
- 100 g pesmet
- Un pic de ulei
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Punem brânza într-un bol. Adăugăm zahărul vanilat, un praf de sare, coaja de lămâie, zahărul tos, ouăle și omogenizăm cu o lingură. Adăugăm grișul și omogenizăm din nou. Dăm compoziția la frigider pentru 1-2 ore, ca grișul să se umfle.
Ulterior, scoatem compoziția din frigider și formăm papanașii cu mâinile umezite cu apă. Punem papanașii pe o farfurie.
Încingem un pic de ulei într-o tigaie și prăjim pesmetul până capătă o culoare aurie, adăugând și zahărul vanilat.
Punem apă într-un vas. Punem vasul pe foc și când fierbe adăugăm papanașii. După ce se ridică la suprafață, îi mai fierbem timp de 1 minut. Le scoatem din vas și le dăm prin pesmetul prăjit.
Servim alături de smântână îndulcită sau gemul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!