Guguluf cu cacao, din aluat dospit – Se prepară din 450g făină, 250 ml lapte, 12 linguri zahăr pudră, 125 ml ulei și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 450 g făină
- 5 linguri zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 250 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic și jumătate drojdie uscată
- Un praf de sare
- 125 ml ulei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 7 linguri pudră de cacao
- 7 linguri zahăr pudră
- 80 g unt topit
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem ingredientele uscate într-un bol. Adăugăm uleiul, gălbenușurile, laptele cald și frământăm un aluat omogen. Modelăm aluatul într-o bilă, acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul.
Pentru umplutură, amestecăm pudra de cacao cu zahărul pudră.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Presărăm amestecul de cacao deasupra și stropim cu untul topit.
Rulăm.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină tava de guguluf. Punem ruloul de aluat în tavă, după cum se vede în imagine.
Lăsăm aluatul la dospit în tavă, timp de 15 minute. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Răsturnăm prăjitura din tavă și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!