Un adevărat deliciu – Desert de casă cu ciocolată, cremă de alune și cremă de brânză
Ingrediente necesare pentru o tavă de 22*30 cm:
- 250 g biscuiți măcinați
- 160 ml lapte
- 170 g unt
- 100 g zahăr
- 170 g ciocolată neagră
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 g cremă de brânză sau mascarpone
- 60 g zahăr pudră
- 250 g cremă de alune
- 800 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Punem laptele, untul, zahărul și ciocolata într-o cratiță. Încălzim până se topește untul și ciocolata, amestecând până la omogenizare. Adăugăm și biscuiții, amestecăm bine și transferăm compoziția într-o tavă.
Pentru cremă, mixăm spumă frișca lichidă după care încorporăm treptat zahărul și crema de brânză, mixând continuu până obținem o compoziție cremoasă. Împărțim crema în două părți și amestecăm o parte cu crema de alune.
Pentru glazură, punem ingredientele pe baie de aburi și amestecăm până la omogenizare.
Întindem crema de alune peste blatul din tavă. Peste crema de alune întindem crema albă, peste care turnăm glazura călduță.
Savurați cu poftă! Poftă bună!