Ingrediente:
- 600 g făină
- 600 ml smântână
- 3 lingurițe amidon
- 200 g semințe de mac
- 200 g stafide
- 200 g unt
- 400 g zahăr
- 3 ouă
- 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 200 g alune
- coniac
- 380 g lapte condensat
Mod de preparare:
1. Pentru tort, trebuie să coacem 3 blaturi cu umpluturi diferite. Într-un bol, amestecăm 200 de grame de făină cu 200 de grame de zahăr. Adăugăm 1 linguriță de amidon, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 ou, câteva picături de coniac, 200 ml de smântână și amestecăm bine.
2. Realizăm 3 astfel de compoziții. Într-una adăugăm semințele de mac. În a 2-a adăugăm alunele mărunțite iar în a 3-a compoziție adăugăm stafidele hidratate.
3. Coacem blaturile la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.
4. Pentru cremă, batem untul cu laptele condensat. La final, tapetăm blaturile cu crema obținută și formăm tortul. Puteți să decorați prăjitura după bunul plac, sau folosind alune, stafide și semințe de mac
Poftă bună!