Prăjiturele fine, umplute cu gem de prune – Prăjiturele de casă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 100 ml lapte
- 10 h drojdie proaspătă
- 300 g făină
- 60 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 6 g praf de copt
- 120 g unt
- 1 ou
Alte ingrediente necesare:
- Gem de prune
- 1 ou pentru uns
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem toate ingredientele necesare într-un bol și frământăm un aluat omogen. Dacă este nevoie, mai adăugăm un pic de făină. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul deoparte timp de 15-20 de minute.
Ulterior, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de 3-4 mm și tăiem în pătrățele de 4*4 cm.
Punem gem pe fiecare bucată. Tragem o margine peste umplutură, ungem cu un pic de ou bătut și tragem și cealaltă margine. Transferăm prăjiturelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu ou bătut.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute aproximativ.
După ce prăjiturelele se răcoresc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!