Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură Vis de Vară (cu suc de fructe și frișcă) – Prăjitură de casă cu blat fraged și moale…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100 g făină
- Jumătate linguriță praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 330 ml suc de fructul pasiunii
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 plic budincă de vanilie
- 220 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- Bucățele de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul, vanilia și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm cu telul, doar până la omogenizare. Transferăm aluatul într-o tavă de 27*26 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
Punem un pic din sucul de fructe într-un vas. Adăugăm zahărul, zeama de lămâie, praful de budincă și omogenizăm bine. Încorporăm și sucul rămas și fierbem crema până se îngroașă. Lăsăm să se răcească complet.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe blat și îl punem pe un platou. Mixăm spumă frișca lichidă, adăugând și zahărul vanilat. După ce crema se răcește, o mixăm un pic după care o întindem pe blat. Peste cremă întindem frișca și decorăm cu ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!