kiloCalorii
luni, mai 5, 2025
kiloCalorii
No Result
View All Result

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pâine de casă Împletită – Pâine de casă moale și pufoasă, fragedă și gustoasă

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pâine de casă Împletită – Pâine de casă moale și pufoasă, fragedă și gustoasă

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pâine de casă Împletită – Pâine de casă moale și pufoasă, fragedă și gustoasă – Rețetă de nota 10, cu felicitări!

Ingrediente necesare:

  • 1 kg făină
  • 42 g drojdie proaspătă sau 12 g drojdie uscată
  • 10 g sare
  • 100 g zahăr
  • 110 g unt
  • 2 ouă
  • 410-430 g lapte
  • 1 ou bătut pentru uns

Notă: ingredientele folosite să fie la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia în 100 ml de lapte cald, împreună cu 1 linguriță de zahăr. Lăsăm amestecul deoparte până drojdia se activează. Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul rămas, ouăle, amestecul de drojdie, laptele rămas și începem să frământăm. Când aluatul începe să se omogenizeze, adăugăm untul și frământăm până obținem un aluat omogen și neted. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 35 minute.

După dospire, scoatem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl împărțim în 14 bucăți de câte 125 grame și formăm biluțe. Acoperim biluțele de aluat cu un prosop curat și le lăsăm la temperatura camerei pentru 10 minute.

Ulterior, întindem biluțele în batoane de 25 cm și realizăm împletitura de 6: grupăm câte 3 batoane și le lipim la un capăt. Aducem batoanele din exterior în interior, după cum se vede în imaginea de mai jos. Lipim marginile și aplatizăm ușor mijlocul cozonacului cu sucitorul.

Procedăm la fel și împletim încă 6 batoane, după cum se vede în imaginea de mai jos, trăgându-le de la margine spre mijloc. Lipim marginile și punem acest cozonac în mijlocul celui pregătit anterior. Lipim marginile.

Întindem batoanele rămase (2) la o lungime mai mare decât cozonacul, împletim, lipim marginile și punem împletitura peste cozonac, ascunzând marginile sub cozonac.

Transferăm cozonacul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl ungem cu ou bătut. Lăsăm la dospit timp de 30-50 minute. După dospire, ungem din nou cozonacul cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 30 de minute. După 30 de minute reducem temperatura la 155 grade și mai coacem cozonacul pentru încă 20-25 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară
Rețete

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism
Rețete

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori
Rețete

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă
Rețete

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave
Rețete

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă
Rețete

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă

Next Post
Pogăcele de casă (cu aluat pe bază de cartofi) – Pogăcele rapide și gustoase – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas

Pogăcele de casă (cu aluat pe bază de cartofi) - Pogăcele rapide și gustoase - Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Cura de 5 zile cu usturoi – Un cățel de usturoi pe zi te poate vindeca de nenumărate boli și afecțiuni
Sănătate

Cura de 5 zile cu usturoi – Un cățel de usturoi pe zi te poate vindeca de nenumărate boli și afecțiuni

Transformați-vă spațiul din jurul casei – Iată câteva idei inspirate
Rețete

Transformați-vă spațiul din jurul casei – Iată câteva idei inspirate

Consumă o linguriță de orez dimineața, pe stomacul gol – Spune „Adio!” durerilor articulare, lombare și cervicale
Rețete

Consumă o linguriță de orez dimineața, pe stomacul gol – Spune „Adio!” durerilor articulare, lombare și cervicale

Ciulama de pui cu ciuperci – Rețetă simplă și rapidă, gustul și savoarea întrec și cele mai sofisticate mâncăruri
Rețete

Ciulama de pui cu ciuperci – Rețetă simplă și rapidă, gustul și savoarea întrec și cele mai sofisticate mâncăruri

5 remedii naturiste pentru crăpăturile de pe călcâi – Simple și ușor de aplicat acasă, cu rezultate remarcabile
Rețete

5 remedii naturiste pentru crăpăturile de pe călcâi – Simple și ușor de aplicat acasă, cu rezultate remarcabile

Cornulețe aromate cu scorțișoară  – Cornulețe fragede din aluat pe bază de smântână
Rețete

Cornulețe aromate cu scorțișoară – Cornulețe fragede din aluat pe bază de smântână

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate