Ingrediente:
- 10 linguri zahăr pentru sirop
- 8 ouă
- 1 l lapte
- 200 g zahăr
- 20 g zahăr vanilat
- 6-8 mere
- 50 g unt
- scorțișoară
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
Mod de preparare:
1. Într-un vas, topim zahărul pentru sirop. Întindem zahărul caramelizat astfel încât să acopere pereții vasului.
2. Adăugăm merele tăiate felii.
3. Într-un bol, batem 4 ouă. Adăugăm 4 linguri de făină, 4 linguri de zahăr și amestecăm bine. Adăugăm laptele, scorțișoara, untul și turnăm aluatul obținut, peste stratul de mere. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
4. După ce scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm puțin la răcit, apoi îl răsturnăm pe un platou mare. Nu ridicăm forma decât după jumătate de ora. Astfel, blatul va absorbi din siropul format în tavă. Este de preferat să-l facem seara și să-l lăsăm până dimineața în frigider.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!