Consumată regulat, apa de ghimbir se transformă într-una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, de a ține sub control senzația de foame și de a proteja organismul împotriva bolilor.
Apa cu ghimbir și lămâie se poate consuma pe parcursul zilei și poate înlocui cu succes apa consumată în mod obișnuit. În afară de faptul că ține organismul hidratat, oferă și alte beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului organism.
Cum se prepară apa de ghimbir și lămâie?
Se aduce 1 litru de apă până la punctul de fierbere, se adaugă 3 cm de rădăcină de ghimbir tăiată felii (cu tot cu coajă) și coaja de la 2 lămâi. Se fierbe totul la foc mic 10 minute, se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet.
Se strecoară, se adaugă și zeama de lămâie proaspăt stoarsă de la 2 lămâi, mierea și se amestecă. Se consumă zilnic, minimum 7 zile.
Apa de ghimbir și lămâie – Beneficii pentru sănătate
1. Detoxifiază organismul
Combinația de ghimbir și lămâie este una extrem de eficientă pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism. Cele două ingrediente combat colesterolul rău, stimulează digestia, îmbunătățesc circulația și împiedică retenția de apă.
2. Reduce durerile articulare și inflamația
Apa de ghimbir cu lămâie este un bun agent antiinflamator care poate reduce inflamația, durerile articulare și alte neplăceri care însoțesc reumatismul sau osteoartrita. Ghimbirul reduce inflamația în fiecare parte a corpului.
3. Reglează nivelul colesterolului
Obezitatea și nivelurile ridicate de colesterol sunt asociate cu mai multe tipuri de cancer și cu boli de inimă. Având capacitatea de a regla nivelul colesterolului, apa de ghimbir poate preveni o serie de boli grave. De asemenea, scade și tensiunea arterială, subțiază sângele și astfel este un remediu natural excelent în caz de cheaguri de sânge sau hipertensiune.
4. Favorizează arderea rapidă a grăsimilor
Ghimbirul are efect antiinflamator și termogenic, îmbunătățește funcțiile digestive, combate greața și activează metabolismul. Are capacitatea de a menține pe o perioadă mai lungă de timp senzația de sațietate și astfel ajută și accelerează tranzitul intestinal.
Mai mult, uleiurile volatile pe care le conține favorizează arderea rapidă a grăsimilor, controlează senzația de foame, stimulează metabolismul și relaxează tranzitul intestinal.
5. Combate constipația
Consumată regulat, apa de ghimbir poate combate balonarea și constipația. Are capacitatea de a ajuta la eliminarea gazelor intestinale, la relaxarea tranzitului intestinal, astfel stimulând procesul de digestie și ajutând la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.
6. Întărește imunitatea
Prevenirea unor boli grave este una dintre cele mai importante calități ale consumului de apă de ghimbir.
Potrivit studiilor, ghimbirul este foarte eficient în întărirea imunității, având capacitatea de a stopa înmulțirea celulelor cancerigene și luptând cu succes împotriva celulelor cauzatoare de cancere.
Pe de altă parte, lămâile sunt bogate în antioxidanți care protejează celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Astfel, apa cu ghimbir și lămâie acționează ca un scut și ține bolile la distanță.
7. Alungă răceala
Fiind bogate în vitamina C și potasiu, lămâile sunt printre cele mai eficiente remedii naturale pentru a trata răceala. De asemenea, compușii din ghimbir au proprietăți antiinflamatorii, eliberează sinusurile, revigorează organismul și calmează durerile în gât.