Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură cu mac, cremă de lămâie și spumă de ciocolată – Rețetă deosebită, pentru toate gusturile – Nota 10 cu felicitări!!
Ingrediente necesare pentru blat (folosim o tavă de 20*30 cm):
- 4 albușuri
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 120 g mac măcinat
- Jumătate plic praf de copt
- 1 lingură ulei
Ingrediente necesare pentru crema de lămâie:
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 4 gălbenușuri
- Zeama de la 2 lămâi și coaja rasă de la 1 lămâie
- 80-100 g zahăr tos
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru spuma de ciocolată:
- 100 g ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră
- 250 ml frișcă lichidă
- 3 g gelatină
- 2 linguri apă
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade, încălzire sus-jos și tapetăm tava cu hârtie de copt.
Pentru blat, începem să mixăm albușurile împreună cu un praf de sare. Treptat adăugăm zahărul pudră, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Cu o spatulă, încorporăm cu mare grijă praful de copt, macul și uleiul. Transferăm compoziția astfel obținută în tava pregătită și coacem blatul timp de 18-20 de minute.
Pentru crema de lămâie, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu praful de budincă și zahărul. Mixând continuu, încorporăm treptat și laptele. Punem pe foc și fierbem crema până se îngroașă. Cât este încă caldă, încorporăm în ea coaja și zeama de lămâie. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentată și o lăsăm să se răcească complet.
După ce s-a răcit, adăugăm bucățelele de unt în cremă și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă. Întindem crema peste blatul răcit.
Pentru spuma de ciocolată, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu 100 ml de frișcă lichidă. Separat, lăsăm gelatina să se umfle în apă, o încălzim până obținem o consistență lichidă. Încorporăm gelatina în ciocolata topită.
Mixăm spumă frișca rămasă și încorporăm în ea ciocolata cu gelatină. Întindem uniform peste stratul de cremă. Dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!