O prăjitură delicioasă, ușor de făcut…
Ingrediente
- 400g ciocolată
- 200 ml frișcă
- 100g margarină Rama Maestro
- 1 plic de vanilie
- 150g biscuiți (de care doriți)
- 50g alune (sau miez de nucă)
- 2 foi de napolitană
Mod de preparare:
Ciocolata ruptă bucățele se pune împreună cu jumătate din frișcă pe baie de abur și se amestecă până se topește… Se adaugă apoi margarina tăiată bucățele și, la final, restul de frișcă și vanilia. Se amestecă compoziția până se omogenizează bine bine…
Se fărâmițează biscuiții și se amestecă cu alunele sau nucile… eu am pus de amândouă…
Se pune compoziția cu ciocolată peste biscuiți și se amestecă bine…
Într-o tavă dreptunghiulară (poate fi și rotundă sau chiar tavă de chec), se adaugă în partea de jos foaie de napolitană (mai tăiați puțin din ea dacă este prea mare), peste foaie se pune toată compoziția și…
… se așează și a doua foaie de napolitană și se presează puțin, ca să se lipească bine foaia de compoziție… Se lasă până se întărește, cam 1-2 ore…
Se taie în bucăți mici, mari, după pofta inimii…
Simplu, ușor, gustos! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.