No menu items!
More

    Prăjitura “Amandina” – O prăjitură deosebit de bună, ce poate fi făcută și sub formă de tort

    Ingrediente pentru blat:

    • 6 ouă
    • 200 g zahăr
    • 30 ml apă
    • 40 ml ulei (un păhărel mic)
    • 20 g cacao
    • 8 linguri făină

    Albușurile se bat spumă cu apa și apoi cu zahărul. Gălbenușurile se freacă puțin cu uleiul, se pun peste albușuri, se amestecă bine și se adaugă și făina amestecată cu cacao. Se amestecă ușor, cu lingura de lemn… Se dă la cuptor 35-40 minute, sau până trece testul scobitorii…

    Ingrediente pentru cremă:

    • 3 ouă întregi
    • 150 g zahăr
    • 2 linguri de cacao
    • 1 pachet de unt (250 g)

    Se bat ouăle cu zahărul, se pun pe baie de abur și se amestecă până se îngroașă, apoi se pune o lingură de cacao și se mai amestecă puțin, până se omogenizează totul. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească…

    Se bate bine bine untul la temperatura camerei, se pune cealaltă lingură de cacao și apoi crema pregătită anterior…

    Ingrediente pentru sirop: 400 ml apă și 200 g zahăr

    Se pun pe foc până se topește zahărul, se adaugă 2 plicuri de cappuccino și se dă un clocot. Se ia și se lasă deoparte, la răcit…

    Blatul se taie în două, o parte se însiropează cu jumătate de sirop, se pune crema și cealaltă jumătate de blat, care se însiropează cu restul de sirop…

    Deasupra, pregătim o glazură din 200g ciocolată și 120 ml frișcă (se topesc împreună).

    Se întinde călduță peste prăjitură. Se însiropează blatul întreg cu toată cantitatea de sirop, se pune crema și glazura (peste cremă).

    Se taie pătrățele, cum am făcut și eu, iar deasupra se pune câte un moț de frișcă… Sau, se taie în bucățele mai mici, ca orice prăjitură…

    Să o savurați cu drag! Poftă bună!

    Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.

    Must read

    You might also likeRELATED
    Recommended to you