Prăjitura Dana – Știu rețeta de la sora mea și câteodată dau numele unei prăjituri după persoana pe care o știu…
În tava unsă cu puțin unt sau margarină, adăugăm o foaie de napolitană… Dacă e mai mare napolitana, se taie puțin din ea… Peste napolitană, facem un blat din:
- 6 ouă
- 200g zahăr
- 200g nucă măcinată
- 5 biscuiți mari măcinați
- 1 lingură de făină
- 1/2 praf de copt
Se bat albușurile spumă tare, apoi se adaugă și zahărul, amestecând bine… Se adaugă apoi gălbenușurile, nuca, biscuiții, făina și praful de copt…
Se adaugă compoziția peste foaia de napolitană și se dă la cuptor… Când e gata, se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate, se pune cu napolitana ca bază și peste blat se adaugă următoarea cremă:
1 plic budincă de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte și 100g zahăr (eu am pus și 1 plic de zahăr vanilat), se acoperă cu folie alimentară, ca să nu facă coajă, și se lasă la răcit…
Rece, se amestecă cu un pachet de unt…
Se pune crema peste blat și peste cremă un strat de frișcă…
Se poate înlocui untul cu câteva linguri de frișcă bătută…
Pur și simplu delicioasă această prăjitura, este una din preferatele mele…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.