Ingrediente pentru blat: 200g pișcoturi, 50g fulgi de porumb, 50 g alune, 130 g unt, 250 g ciocolată cu lapte, 1 lingură de lapte praf
Pișcoturile le-am fărâmat și le-am amestecat cu fulgii de porumb, cu alunele și cu laptele praf…
Se adaugă untul topit și ciocolata topită, apoi se amestecă totul bine…
Cadrul de prăjitură are mărimea de 20/25 cm, l-am pus direct pe platoul pe care rămâne prăjitura și apoi am așezat compoziția de blat cu lingura, presând bine…
E atât de bun încât îți vine să tot guști… să tot guști… e ca un baton de cereale, deci blatul se poate pune la rece doar așa cum e, fără cremă… Tăiat batoane, se poate servi ca atare…
Ingrediente pentru cremă: 500g iaurt simplu, 150g zahăr pudră, 250g banane (am cântărit 3 banane decojite), 1 lingură zeamă de lămâie, 250 ml frișcă, 25 g gelatină
Bananele tăiate și făcute pastă la blender, apoi stropite cu zeamă de lămâie:
Iaurtul se amestecă cu zahărul, cu piure-ul de banane, cu frișca bătută și apoi cu gelatina hidratată în apă caldă (am adăugat peste gelatină câteva linguri de apă, apoi am pus-o puțin la bain-marie, cât să se facă lichidă, dar nu să fiarbă).
Amestecăm gelatina lichidă cu crema…
Se întinde crema peste blat și se dă la rece pentru câteva ore…
Se desface cadrul și se taie prăjitura în pătrate, apoi în triunghiuri…
Se caramelizează 2 linguri de zahăr și se pun în el câteva felii de banană… se intorc pe o parte și pe alta, apoi se scot pe farfurie… când sunt destul de reci, se pun deasupra…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.