Prăjitură cu cremă de nucă și dulceață
Ingrediente necesare pentru blat:
250 g făină
1 linguriță praf de copt
150 ml lapte sau apă minerală
60 ml ulei
20 ml suc Fanta
un praf de sare
1 lingură zeamă de lămâie
1 fiolă esență de vanilie
90 g zahăr
Ingrediente necesare pentru cremă:
150 g dulceață de prune
150 g miez măcinat de nucă
35 g margarină
1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Ungem cu ulei și tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 20*22 cm și preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm laptele ( sau apa minerală ) cu zahărul, uleiul, sarea și zeama de lămâie cu ajutorul unui tel până se dizolvă de tot zahărul.
Adăugăm apoi făina amestecată cu praful de copt și continuăm să amestecăm până la omogenizare.
La final, turnăm și sucul Fanta, esența de vanilie și mai amestecăm o dată.
Împărțim compoziția în două părți egale și coacem un singur blat, timp de 10 minute.
În timp ce blatul este în cuptor, amestecăm dulceața, 100 g miez de nucă, margarina la temperatura camerei și zahărul. O să obținem o cremă omogenă.
Scoatem blatul din cuptor, întindem imediat crema de nucă peste blat, presărăm nuca rămasă, turnăm uniform cealaltă parte de aluat și băgăm tava înapoi la cuptor pentru încă 25-30 minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă, apoi pudrăm cu zahăr pudră și servim.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Sursă rețetă: recipeci.com/lijena-pita-s-pekmezom-i-orasima/19308/