Prăjitură cu ciocolată și cocos – Se prepară din 9 ouă, 150g făină, 300 ml lapte, 200g fulgi de cocos și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 9 ouă
- 300 g zahăr pudră
- 6 linguri pudră de cacao
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 ml lapte
- 150 g zahăr tos
- 2 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 g fulgi de cocos
- 250 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 200 g unt
Alte ingrediente necesare:
- Gem de zmeură
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm gălbenușurile, uleiul și apa. La final, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Împărțim compoziția în două și coacem 2 blaturi în 2 tăvi tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Pentru umplutură, amestecăm laptele cu zahărul și făina. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă. Transferăm compoziția fierbinte într-un bol și încorporăm zahărul vanilat și fulgii de cocos. Lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă după care îl încorporăm în compoziția cu cocos.
Îndepărtăm hârtiile de copt de pe blaturi. Ungem un blat cu gem, întindem umplutura de cocos.
Ungem și celălalt blat cu gem și punem blatul, cu partea unsă, peste umplutură. Ungem și cealaltă parte a blatului cu gem și turnăm glazura deasupra.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu untul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!