Prăjitură de casă, simplă și rapidă – Prăjitură cu caise după rețeta străbunicii mele
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g unt
- 1 cană zahăr
- 3 căni făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 ouă
Alte ingrediente necesare:
- 1 kg caise
- Jumătate cană zahăr tos
- 1 plic budincă de vanilie
- Zeama de la 1 lămâie
+
- 25 g unt
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem toate ingredientele într-un bol și frământăm un aluat neted și omogen.
Împărțim aluatul în două bile egale pe care le învelim în folie alimentară și le dăm la frigider.
Spălăm caisele și scoatem sâmburii.
Amestecăm zahărul cu pudra de budincă și presărăm peste caise. Stropim cu zeamă de lămâie, amestecăm și lăsăm deoparte timp de câteva minute.
Ungem cu unt o tavă de 22*27 cm. Întindem prima bucată de aluat la o mărime un pic mai mare decât tava. Punem aluatul în tavă în așa fel încât să ajungă și pe marginile acestuia. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute.
După 10-15 minute, punem caisele în tavă, acoperim cu aluatul rămas (întins).
Ungem cu ou bătut și punem deasupra și feliile subțiri de unt. Dăm tava înapoi la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute. După ce se răcește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!